JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 22 januari 2020 VECKA 04
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
VolumentalSvenska Volumental får hjälp av Intel att marknadsföra sin teknik att konstruera skräddarsydda produkter från tredimensionalla fotografier. I en demonstrator används en dators 3D-kamera för att individanpassa skor.
Volumental firar idag dessutom en investering på 20 miljoner kronor från Founder och Moor. Beloppet är enligt företagsinkubatorn Sting en av de största såddinvesteringarna i Sverige.

Enligt Volumental är 3D-avbildning en revolution som håller på att hända just nu. 3D-kameror kommer att börja integreras i både bärbara datorer och mobiler inom bara ett år.

– Det innebär att kommersiella tillämpningar inriktade på hemanvändare kommer att vara möjliga mycket tidigare än väntat, skriver Sting i ett pressmeddelande.

Idén började som ett forskningsprojekt från 2012 på KTH. År 2013 antogs Volumental till affärsinkubatorn Sting.

Volumentals bidrag till 3D-revolutionen är programvara som tar ett 3D-porträtt som indata och genererar en modell av människokroppen. Därefter kan användaren måttsy produkter efter sin kropp. En skomakarversion av produkten visades upp på Intel Developer Forum i San Francisco  igår. Plattformen är molnbaserad

Efter att revolutionen slagit igenom ser Volumental inga gränser – företaget föreställer sig en framtid där all tillverkning är helt individualiserad och lokal.

− Nästa våg av konsumentval kommer att drivas av masskundanpassning och möjliggöras av online-konfigurationstekniker som 3D-scanning skriver Sting i pressmeddelandet.

Idag jobbar 16 personer med forskningserfarenhet på företaget, från bland annat Nasa, Google, Cambridge, Oxford och Stanford.

Volumentals tidigare kunder består av företag i Europa och Kiseldalen. Företaget ska nu försöka hitta fler strategiska partners och vidareutveckla sin teknik. Dessutom försöker det expandera både till fler branscher och geografiskt.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)