JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

WzzardUppgradera M2M
till smart
trådlöst nät

Du kan fortsätta använda dina gamla industriella standardsensorer genom att binda ihop dem med ett ett trådlöst nätverk. Wzzard – en liten puck med antenn – gör jobbet åt dig. Och tillför dessutom intelligens och MQTT-kommunikation.
De  IP67-klassade Wzzardenheterna ersätter de kablar som idag överför dina mätdata, med ett meshnät. De kan kommunicera med de vanligaste sensortyperna.

– Problemen för många företag inom industrin är att man har en befintlig uppsättning av sensorer. Att byta till nya system är kostsamt, säger Ulf Seijmer som är vd för svenska distributören Induo.

Enheterna konfigureras via Bluetooth LE från din smarttelefon eller surfplatta, Android eller iOS. De kan programmeras med egna gränsvärden och fatta beslut. Detta sänker responstiderna i systemet.

– Intelligensen förs närmare sensorn, egna beslut kan tas längre ned i hierarkin.

Enheterna bygger ihop sig till ett meshnät. Det innebär att de routar varandras meddelanden till en gateway  som i sin tur kopplar upp sig mot ett intranät eller Internet via mobilnät eller Ethernet.

Dina mätdata levereras sedan via publicera-prenumerera-protokollet MQTT.

I slutänden får man enligt Induo både ett robustare nät och en effektivare kommunikation än i traditionella Scadanät.

Ytterligare en finess är att de kan beställas med sina egna inbyggda sensorer, exempelvis temperatursensor eller accelerometer.

Wzzard hoppas hitta användningar inom uppkopplade maskinsystem av alla de slag – inom industriell automation, processindustri, vatten- och avlopp, elnät, fastighetsautomation och mätvärdesinsamling.

Enheterna finns med skruv- eller magnetfästen. Batteritiden är fem år med två AA-litiumbatterier.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus