JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Bara en av fyra fick korten att fungera

UPPDATERAD: SM i handlödning är en nervös historia. Bara 6 av de 24 tävlande på SEE-mässan i förra veckan lyckades löda ihop ett fungerande kretskort på maxtiden som var satt till 60 minuter. Vinnare blev Joakim Värnberg från Note i Torsby.

– Det var svårare än jag trott och knappt om tid. Jag hade nog mindre än en minut kvar när jag var klar, berättar Joakim Värnberg för Nya Wermlands-Tidningen.

I Torsby bjöd Note de anställda på kaffe och tårta för att fira segern.

– Utmaningen, utöver själva uppgiften, är tidspressen och att dessutom utföra arbetet inför alla mässbesökarna, säger Lars Wallin som ordnade tävlingen.

Totalt blev det sju heat under mässans tre dagar och det var sista dagen som Joakim Värnberg klev in i tävlingen. Förutom att han var snabbast av alla 24 deltagarna fick han högst poäng i den efterföljande bedömningen som gjordes enligt IPC-A-610F Klass 3.

Han fick 496 av maximala 506 poäng. Tvåan medan den tidigare svenska mästaren Ljupce Talevski från Aluwave fick 470 poäng och trean Mats Lindberg från Lindberg & Lindberg Engineering slutade på 461 poäng.

Av de 24 tävlande var det bara sex som lyckade löda ihop ett fungerande kort på 60 minuter, vilket var maxtiden.

Vinnaren får möjlighet att delta i EM som går av stapeln denna vecka i Nürnberg medan VM avgörs i USA i början av nästa år.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus