JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Technical Papers

Kommer batterier från skrotade elfordon (EV) att bli ett miljöproblem med tanke på den allt större EV-marknaden? Kanske inte, om vi kombinerar återvinning med återanvändning – att batterierna får ett andra liv i smarta energilager. Särskilt om demonterings- och testprocesserna förbättras.

5G har allt som behövs för att koppla upp den smarta fabriken men testning av nätverket är en fundamental pusselbit.

En global leverantör av utrustning till halvledarindustrin ville designa ett nytt styrsystem baserat på PXI. Före­taget ville använda standardprodukter med bra prestanda som samtidigt var kompakta och utan dolda kostnader. Tilläggas kan att utvecklingsgruppen till stora delar arbetade hemifrån på grund av pandemin.

Under det kommande decenniet kommer industrin att genomgå ett antal stora omställningar. En är Internet of Things, IoT, som ändrar sättet som IT-utrustning hanterar förändringar i omvärlden.

Digitala multimetrar (DMM) är bland de mest använda testinstrumenten för elektronik idag. De används för allt ifrån elektriska tester för hemmet, laboratorier, fältservice, till bänkinstrument, uppkopplade enheter (IoT), sensortestning, automatiserad testning och mycket mer.

När marknaden ökar är det alltid MLCC som är den första komponenten det blir brist på och som en konsekvens ökar ledtiderna. Varför händer det här om vi kan förutse att efterfrågan kommer att vara hög?

Efterfrågan på halvledare har närmast exploderat under det senaste fem till sju månaderna när många industrier behöver allt större volymer. Den uppskruvade efterfrågan har lett till rejäla besvär i försörjningskedjorna, vilket skapat brist på halvledare.

Man kan lugnt säga att de senaste 15 månaderna har varit en unik tid för de flesta, var och en på sitt sätt. Inom marknaden för elektroniska komponenter har vi upplevt omvälvningar av ett slag som ingen någonsin skulle ha kunnat föreställa sig.

Våra kunder beställde över 71 miljarder standardkomponenter under förra året. För majoriteten av dessa är det viktigt att sätta de enorma volymerna i relation till priset som ofta är mindre än en krona, i vissa fall bara några ören. Dessa komponenter kallas ofta C-parts, efter engelskans ”cent”.

En modern displaylösning är utvecklad utifrån ett marknadsperspektiv och den har en avgörande roll för hur hela produkten uppfattas av användaren. En bra displayimplementation lyfter produkten, medan en sämre sänker den.

Det finns skärmar snart sagt överallt, från kylskåp och smarta klockor till bilar. Användarna förväntar sig perfekt bild och en videoström som inte hackar. Det gäller oberoende av medium. Bryggkretsar gör detta möjligt oberoende av standard.

 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)