JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flash hotat i mobilen
Det fasväxlande minnet har tagit plats i mobilen. Det är analytiker på företaget UBM Techinsights som säger sig ha hittat ett första fasväxlande minne från Samsung i en flerchipskapsel i en mobiltelefon. Vilken mobiltillverkare det rör sig om vill analytikerna ännu inte avslöja.
På senare tid har det dykt upp en del frågetecknen kring det fasväxlande minnets framfart. Speciellt som Numonyx – som gick upp i Micron tidigare i år – ännu inte rapporterat några designwins trots att företaget redan i våras flaggade för att ett första fasväxlande minne (phase-change memory, PCM) släpptes på bred front (se länk).

I våras gick även Samsung ut med att företaget ska börja volymtillverka flerchipsmoduler med fasväxlande minnen (phase-change memory, PCM) om 512 Mbit. I september kom ett knappt noterbart klartecken om volymproduktion.

Men nu är det alltså slut med stiltjen på PCM-fronten. UBM Techinsights har i sitt analysarbete hittat ett fasväxlande minne från Samsung, kallar K571229ACM, i en nylanserad mobiltelefon. Än är det för tidigt att tala om i vilken mobiltelefon minnet sitter, menar UBM Techinsights, som dock tillägger att mer information kring detta kommer att släppa inom kort.

Samsungminnet som nu rönt uppmärksamhet rymmer 512 Mbit och är kompatibelt med NOR-flash både vad gäller hård- och mjukvara. Enligt Samsung kan minnet skriva och läsa mellan sju och tio gånger snabbare än ett NOR-minne. Minnet är också strömsnålt och kräver mindre stöd av DRAM, egenskaper som påstås kunna öka batteritiden i en mobil med hela 20 procent.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)