JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssonanställd hörd i kinesisk muthärva
En person med inköpsansvar på Ericsson har förhörts i samband med en mutskandal kring den kinesiska operatören China Mobile. Ericsson är förteget med detaljerna, men har för kinesisk tv bekräftat att förhöret ägt rum.
Operatören China Mobile, en av Ericssons större kunder, är i blåsväder Två av dess högsta chefer på kontoret i Sichuan, vd Li Hua och hans andreman Chen Binglan, har häktats av kommunistpartiets disciplinnämnd, misstänkta för att ha tagit emot mutor i utbyte mot kontrakt för telekomutrustning.

I samband med skandalen har en inköpschef anställd på Ericsson förhörts av den kinesiska polisen, skriver nyhetsbrevet Cellular News. Ericsson har bekräftat uppgiften i en skriftlig kommentar till Kinas statliga tv-kanal CCTV. Men företaget vill inte svara på frågan om den anställde varit involverat i mutskandalen, utan hänvisar till att undersökningen är pågående.

Enligt Cellular News har korruptionen ökat de senaste åren bland de kinesiska telekomoperatörerna. Flera höga chefer på China Mobile i Sichuan och Chongqing uppges ha varit föremål för undersökning av myndigheterna, skriver nyhetsbrevet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)