JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ägarna kommenterar spekulationerna kring ST-Ericsson
Den franska tidningen Les Echos har skapat en rykteskarusell kring ST-Ericsson sedan tidningen publicerat en artikel som pekar ut den amerikanska banken J.P.Morgan som den som ska stoppa förlusterna i det blödande halvledarbolaget.
I ett gemensamt pressmeddelande skriver Ericsson och ST Microelectronics ”Moderbolagen, tillsammans med ST-Ericsson, arbetar för närvarande med en extern rådgivare för att säkerställa bästa möjliga framtid för ST-Ericsson. Både Ericsson och ST Microelectronics stöttar ST-Ericsson i omställningen och förblir övertygade om att företaget har en strategisk betydelse i industrin för att säkerställa ekosystemet kring mobiltelefoner, tablets och andra trådlösa enheter.”

Det var i april som ST-Ericsson lade fram ett sparpaket som berörde 1700 personer (länk). Bland annat flyttades applikationsprocessorerna över till ST Microelectronics. Men redan efter sommaren kom ny rykten om att sparpaket var för litet och att ägarnas tålamod tryter (länk).

Les Echos artikel har spätt på rykteskarusellen och också fått ägarna att bekräfta att de arbetar med en extern part kring ST-Ericssons framtid.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)