JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Aluwave höjer tempot i fabriken

Aluwave höjer tempot i fabriken

Mölndalsföretaget Aluwave – som utvecklar och tillverkar skräddarsydd lysdiodsbelysning – har dragit igång ytterligare en ytmonteringslina. I ett slag fyrdubblas produktionskapaciteten.
För två̊ år sedan började Aluwave att tillverka egna skräddarsydda LED-moduler.  I fjol skrev företaget kontrakt på ytterligare 400 kvadratmeter fabriksyta – en rejäl expansion från den dåvarande fabriken på 550 kvadratmeter.

– Investeringen var ett enkelt beslut då vi fortsätter att växa enligt plan och ser ökande ordervolymer. Vi mer än dubblerade vår försäljning förra året och vi rekryterar kontinuerligt personal för att kunna hålla en fortsatt hög servicenivå säger Jonas Stålhandske, vd på företaget.

Utbyggnaden innebär att företaget nu har två parallella produktionslinor, vilket gör verksamheten mindre känsliga för driftsavbrott genom redundans i produktionsprocessen.

I den nya produktionslinan kan företaget tillverka större och mer komplexa LED-moduler än tidigare. Likaså ger den även möjlighet till offline-beredning och automatiserad kvalitetskontroll.  

– Vi har valt att satsa på egen tillverkning. Dels finns ett intresse från kunderna att jobba med företag som har egen tillverkning, dels är det en klar fördel för oss att ha produktionen nära utvecklingen, förklarade Jonas Stålhandske i en artikel publicerad på etn.se i fjol (länk).

Aluwave knoppades av från Chalmers Innovation år 2005 för att kommersialisera ett keramiskt substrat med mycket goda värmeledningsegenskaper.

Tre år senare ändrade företaget affärsidé. Istället började det att utveckla färdiga lysdiodsmoduler, men företagets gedigna bakgrund inom kylning av elektronik är fortfarande vital eftersom det är en kritisk detalj inom LED-belysning då lysdioder inte tål höga temperaturer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)