JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Storfusion i rf-branschen

Storfusion i rf-branschen

RF Micro Devices och Triquint Semiconductor - två av de stora leverantörerna av rf-kretsar, antenner, filter och annat till mobilindustrin  – går samman på i stort sett lika villkor och skapar ett nytt stort halvledarföretag med ett helt nytt namn.
Båda företagen är börsnoterade och båda företagens aktier steg på beskedet att de går samman. Börsen applåderade bland annat de förutskickade synergierna, som innebär kostnadsbesparingar på 150 miljoner dollar under de två första åren efter fusionen i höst.

Omsättningen i det nya företaget, som får ett helt nytt namn, kommer att ligga runt 2 miljarder dollar.

Själva affären är värd 1,6 miljarder dollar när Triquints och RFMD:s aktieägare byter ut sina aktier till aktier i det nya företaget. RFMD:s aktieägare får en ny aktie för varje gammal medan Triquints aktieägare får 1,675 aktier i det nya bolaget för varje Triquintaktie.

Aktieanalytikerna är med på noterna. "RFMD är bra på förstärkare och switchar. Nu behöver man inte bekymra sig om filter. Det tar Triquint hand om", säger en analytiker.

Mobilindustrin är den dominerande köparen av Triquints och RFMD:s produkter. Triquint är en stor leverantör till Apple medan RFMD har Samsung som sin största kund. Men båda företagen är också stora leverantörer till infrastrukturföretag och försvarsindustrier runt om i världen.

Läs företagens gemensamma fusionsmeddelande här. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)