JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klubbat: Vinnova återtar makten över inkubatorstödet
KLUBBAT:

Vinnova återtar makten över inkubatorstödet

Från årsskiftet tar Vinnova återigen över ansvaret för det statliga inkubatorstödet, som syftar till att skapa fler nya tillväxtföretag i landet. Det beslutade regeringen idag.
När inkubatorprogrammet startade år 2005 var det Vinnova som höll i pengarna. Sedan dess har ansvaret vandrat – först till Innovationsbron, därefter till Almi för att nu åter föras över på Vinnova.

Charlotte Brogren. generaldirektör för Vinnova, anser att inkubatorprogrammet passar väl in i myndighetens övriga satsningar.

– Vår avsikt är att stödet till inkubatorerna och till bolagen i dessa ska ligga på minst samma nivå som under 2014. Vi kommer nu att inleda en process tillsammans med berörda parter för att utforma inkubatorprogrammet från 2015 och även se hur våra övriga insatser kan optimeras för att utveckla företagen i inkubatorerna, säger hon.

Inom programmet erbjuds rådgivning för företag i tidiga faser, när det gäller att utveckla affärsidéer, attrahera kapital, få nya kunder och komma ut på internationella marknader.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)