JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AMP-trion visar resultat

AMP-trion visar resultat

ELECTRONICA För en månad sedan formade Ericsson Power Modules, Murata och CUI konsortiet AMP – the Architects of Modern Power. På Electronica visar trion upp det första resultatet i form av utbytbara kraftlösningar.
Syftet med att skapa AMP-konsortiet är att accelerera acceptansen av digitala kraftlösningar. I tajt samarbete har Ericsson Power Modules, Murata och CUI åtagit sig att ta fram specifikationer som ska ligga till grund för kraftmoduler som är mekaniskt och elektriskt kompatibla, men också styrs med samma PMbus-kommandon.

Nu är företagen redo att lansera det första resultatet. Det handlar om standarder för både digitala POL-omvandlare och avancerade digitala bussbaserade DC/DC-omvandlare.

Specifikationen döpt till microAMP täcker vertikala och horisontella POL-konfigurationer som hanterar strömmar från 20 A till 25 A, medan specifikationen megaAMP definierar krav för vertikala och horisontella POL-omvandlare som hanterar 40 A till 50A.

För avancerade bussbaserade DC/DC-omvandlare har ABC-ebAMP och ABC-qbAMP skapats. Den förstnämnda varianten är för brickformatet 58,42x22,66 mm och effekter på mellan 420 och 480 W, medan den andra är för kvartsbricksformat och effekterna 420 till 468 W.

I samband med att specifikationerna är klara lanserar de tre företagen också produkter som följer standarderna. Likaså avslöjar företagen att de i sina färska POL-omvandlare använder Intersils styrkretsar för digital kraft, med rötter i Zilker Labs.

– Omvandlarna som vi nu erbjuder är fullständigt kompatibla. Inte minst viktigt är samma konfigurationsfil kan laddas i alla moduler. Det gör att en kund helt utan problem kan använda moduler från olika tillverkare i samma produktionslina, säger Mark Adams på CUI och konsortiets talesman.

Planen är att lansera ytterligare standarder under nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)