JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utvecklingskort för Freescales IoT-processor

Utvecklingskort för Freescales IoT-processor

För att underlätta utvecklingen av IoT-produkter med kommunikationsprocessorn LS1021A i QorIQ-familjen har Freescale tagit fram utvecklingskort och en systemmodul tillsammans med distributören Arrow och tyska SYS TEC electronic.
LS1021A är en tvåkärnig kommunikationsprocessor (Cortex A7) som bland annat kan fungera som gateway i IoT-system för smarta hem, smarta städer, smarta byggnader och uppkopplade industriella system (länk).

Processorn stöder virtualisering och är byggd i en arkitektur kallad Layerscape. Den har felkorrigerande minne (ECC) och drar under tre watt. Dessutom omfattas den av företagets 15-åriga så kallade Longevity Program.

Utvecklingskortet ECUcore-1021 har Gigabit Ethernet- och RS232-anslutningar, två Can-gränssnitt och ett SD-kort som för användarens programvara.

Utvecklingskortet är en del av utvecklingspaketet ECUcore-1021 som också innehåller systemmodulen och utvecklingsverktyg för Eclipse.

Applikationskortet ECUcore-1021 är ett större kort som ger extra funktionalitet, däribland gränssnitt för USB 3.0, SATA 3.0, PCI-Express, LVDS och DVI liksom kringutrustning som omgivningsljussensor, temperatursensor, pekskärmsstyrkrets, rullningshjul, summer och en särskild ljudkanal. Dessutom har kortet strömförsörjningskretsar av industriell kvalitet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)