JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix byter logga

TektronixRött blir ljusblått

Amerikanska Tektronix är ett av de äldsta företagen i test- och mätbranschen. Företaget byter nu logotyp för första gången på 24 år.

Tektronix firar 70 år i år och det var i samband med födelsedagsfirandet som den nya logotypen presenterades. Borta är är den lilla röda accenten under x:et, loggan har istället fått ett litet ljusblått streck inbakat i k:et. Det uppåtriktade strecket ska symbolisera framsteg, enligt Tektronix.

Dessutom passar företaget på att byta till ett så kallat sans-serif-typsnitt. Precis som namnet avslöjar saknas de så kallade seriferna, de små hakar som agerar utsmyckning i många typsnitt. Exempel på sans-serif är Arial, Calibri, Helvetica och Verdana.

Tektronix är framförallt känt som världens största oscilloskoptillverkare men har en rad andra generella instrument på repertoaren. Bytet i logotyp ska återspegla att företaget gått från att sälja fristående instrument till att erbjuda färdiga testlösningar och applikationer, allt för att korta utvecklings- och testtiderna hos kunderna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)