JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon en av få kreativa
Infineon lanserade en komplett plattform för GPRS-telefoner med integrerad Bluetooth, en förbättrad rf-sändtagare och en basbandskrets för Edge i Cannes.
3GSM World Concgress, Cannes
Infineon har sedan tidigare en komplett plattform för GSM-telefoner. Att andra kommer med liknande lösningar oroa inte företaget.

- De försöker kopiera oss, men när kunderna har provat två tre lösningar så kommer de tillbaka, säger Infineons chef Hermann Eul.

Den nya plattformen är byggd kring samma basbandskrets som tidigare, E-GOLD+. Kretsen är klar för GPRS, men hade i den tidigare plattformen inte programvara för GPRS-stacken.

Rf-sändtagaren är företagets SMARTi+ och Bluetooth-delen utgörs av företagets Bluemoon 1. Telefoner tillverkade runt plattformen kan börja produceras i slutet av året.

Ungefär samtidigt kommer de första exemplaren av en rf-sändtagare, SMARTi DC, som är klar för Edge och nyttjar direkt konvertering (se sid 27).

En basbandskrets som stöder Edge, enligt Infineon världens första, ska komma under sommaren. Kretsen, S-GOLD, stöder klass 12 GPRS- och Edge-data, vilket innebär att den hanterar totalt fem tidsluckor som kan fördelas dynamiskt mellan sändning och mottagning.

Infineon bygger också ett gränssnitt tillsammans med Toshiba som ska göra företagets krets för GSM och UMTS, kallad M-GOLD, kompatibel med Toshibas krets för Mpeg-4-kodning. Avsikten är att erbjuda en integrerad lösning för hantering av videoklipp i UMTS-terminaler.

Mats Lewan



Redaktionen
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)