JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kompakt Bluetoothtestare
Den är inte större än en skokartong, Anritsus Bluetoothtestare avsedd för både produktionsanläggningar och utvecklingslabb.
- Suget är jättestort, jag skulle kunna sälja hur många som helst, säger Chris Turl från Anritsus Englandskontor.
 
Han är på en Nordenturné för att visa upp Bluetoothtestaren MT8850A som utvecklats i England på den avdelning som tidigare var Wavetek.
 
Bluetoothtestaren är egentligen avsedd för produktionstest men med en utökad programvara som är under utveckling kommer man att få tillgång till underliggande mätvärden och kan göra djupare analyser. Det är också möjligt att köra bara delar av testsviten för att analysera ett problem noggrannare.
 
Annars är testaren mycket flexibel för att det ska gå att pressa testtiderna så mycket som möjligt. Tanken är att Bluetoothtestet ska ske parallellt med andra tester av till exempel en mobiltelefon.
 
- En tillverkare kanske har små marginaler på effekten men en bra oscillator. Då kan man programmera testaren att lägga mer tid på effektmätningen och kanske hoppa över frekvensmätningarna.
 
- Målet är att ett sådant ska gå på fem till tio sekunder.
 
En komplett test enligt specifikationen tar dock cirka 30 sekunder. Testerna kan antingen ske antenn-till-antenn eller genom att ansluta en kabel mellan testobjektet och testaren. Sedan måste testobjektet läggas i testläge vilket inte kan göras via radiogränssnittet utan måste ske på något annat sätt.
 
- Om det är en modul som testas kan man skicka ett kommando på tråd via HCI-gränssnittet. Gäller det en mobiltelefon måste tillverkaren ha byggt en möjlighet att lägga Bluetoothdelen i testläge.
 
Den officiella säljstarten är i maj, även om man börjat leverera till samarbetspartners. Priset är cirka 200 000 kronor.


Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)