JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nedskalad kretstestare
Testföretaget IMS har slimmat sin kretstestare Vanguard 500. Resultatet är en billigare testare, vars klockfrekvens skruvats ner till 330 MHz.
Den nylanserade kretstestaren Vanguard 330 från IMS har samma funktioner som föregångaren Vanguard 500, förutom på en punkt-
hastigheten. Nykomlingen klarar frekvenser upp till 330 MHz, medan föregångaren klarar 500, precis som beteckningen indikerar. Uttryckt som datahastighet innebär det maximalt 660 Mbit/s, jämfört med föregångarens 1 Gbit/s. Båda kan hantera kretsar med upp till 512 in- och utgångar.
 
Fördelen är att nykomlingen är betydligt billigare, och den kan dessutom uppgraderas till den högre hastigheten om behov skulle uppstå. Priset ligger mellan 600 000 och 2 miljoner dollar beroende på konfiguration.
 
Flexibel och noggrann
 
Tillverkaren poängterar att Vanguard inte är en konventionell ATE-maskin (automated test equipment). Den är inte tänkt att användas i produktionen, utan snarare som ett avancerat verifieringshjälpmedel i konstruktionsarbetet. Testaren är interaktiv, så man kan göra en förändring och omedelbart se resultatet.
 
Tack vare en funktion kallad Crest, uttytt Cycle Ratio-Enabled System Timing, går det att få både flexibilitet och noggrannhet vid höga datahastigheter vilket kommer väl till pass vid test av bussar och för timinganalys av tidskritiska delar. Tack vare Crest kan man åstadkomma mycket korta testcykler, ner till 2 ns, för enskilda händelser på enskilda ben. Dessutom har testaren hjul så att den enkelt kan flyttas, och priset ligger avsevärt under nivån för ATE-utrustning.
 
Svensk representant är ISS i Stockholm.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)