JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Logikanalys via nätverket
Med den nya 16900-familjen av nätverksanalysatorer klipper Agilent banden med historien. Företaget går från Unix till Windows och adderar samtidigt en kraftfull nätverkskoppling via Gigabit Ethernet.
Tanken med den nya logikanalysatorfamiljen är att användarna ska kunna fjärrstyra instrumenten och sedan hämta data via nätet för att göra analyser i den egna datorn. För att klara det har 16900-familjen Windows XP som operativsystem och instrumenten kan kopplas till nätverket via Gigabit Ethernet.

Precis som tidigare finns samtidig tid- och tillståndsanalys med sampling var 250:e ps, vilket motsvarar 4 GHz. Elva av de äldre datainsamlingskorten från 16700-serien fungerar med den nya familjen men Agilent släpper också tre nya kort med 68 eller 102 kanaler. Minnet är utbyggbart upp till 32 Mbyte.

En annan nyhet är att det för första gången finns speciellt stöd för felsökning på stora programmerbara kretsar. Agilent har nämligen samarbetat med Xilinx för att ta fram ett bibliotek med testkärnor för kretsar i Virtex Pro-, Virtex Pro II- och Spartan 3-familjerna.

Kärnorna igår i Xilinx FPGA-bibliotek och kan användas för att plocka ut upp till 64 tidskritiska signaler till dedicerade utgångar på FPGA:an. Dessutom kan man flytta de interna probpunkterna utan att kompilera om programmet.

Kärnan upptar mindre än 2 procent av kretsytan, uppger Agilent, och det finns en speciell prob framtagen för FPGA:erna.

Instrumentet kommer i tre modeller: 16903A med inbyggd skärm och tre kortplatser vilket maximalt ger 306 kanaler. 16902A har också inbyggd skärm och sex kortplatser vilket ger 612 kanaler. 16900A slutligen har sex kortplatser men ingen inbyggd skärm.

Alla tre instrumenten kan emellertid styra expansionschassin via PCI-bussen om användaren behöver bygga ut systemet med ännu fler kanaler.

Förutom att hämta data via Ethernet kan man också plocka ut resultaten med USB-minnen eller spara ner dem på en cd med den inbyggda cd-brännaren.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)