JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 15 september 2019 VECKA 37

Expertartikel

Mats Hellberg, Linear TechnologyLinear Technology:
Verifiera din kraftkonstruktion snabbt och rätt

”Ska man konstruera kraft till elektronik med krav på hög tillförlitlighet blir kravet på korrekt verifiering av konstruktionen större än då tillförlitlighetskraven är lägre. En effektiv metod att verifiera en DC/DC-konstruktion är att jämföra simulerad och uppmätt verkningsgrad”. Det skriver Mats Hellberg, FAE på Linear Technology, i en expertartikel för Elektroniktidningen.

Vidar Wernöe: Snart måste du veta vilka kemikalier din elektronik innehåller

Vet du vilka kemiska ämnen din elektronikprodukt innehåller? Svaret på den frågan är troligen nej. Behöver du veta det och kommer det vara viktigt framöver? Troligtvis.

Engångschips och mätinstrument lika bra som labb, skriver Kristina Reimhult och Jan Wipenmyr på forskningsinstitutet Imego

Fiber ger bättre stål

Kylda fibersensorer ökar möjligheterna att kontrollera processer i extrema miljöer. Det skriver Erik Zetterlund och Åsa Claesson, båda experter inom fiberfotonik på Acreo.

Medicinsk elektronik innebär mer möjlighet än hot för kontraktstillverkaren, skriver Benny Skogberg och Andreas Bergström på Enics.

Johan Rilegård: Bra verktyg kan lyfta systemprestanda 70 procent

Det startar just nu en rad spännande FPGA-projekt baserade på öppen källkodsprocessorn OpenRISC 12000 och den tillhörande utvecklingsplattformen. En viktig drivkraft är verktygskedjorna och de unika verifieringsmiljöerna som ligger i yttersta framkant, ofta benämnt ”bleeding edge”.

Inbyggnadskort har hög effekt och små marginaler, skriver Israel Dubin på Radisys.

Utvecklingen inom trådlös kommunikation går mot att använd flera antenner för att ta tillvara på flervägsutbredningen i radiokanalen, så kallad MIMO (Multiple input multiple output).

Knappt tre år efter att RoHS-direktivet trädde i kraft kommer nu ett förslag till omfattande revision. Kommissionen konstaterar i förarbetet till det nya förslaget att kostnaden och den administrativa bördan för såväl företag som myndigheter för att genomföra och vidmakthålla RoHS-direktivet blev hög. Det är självklart välkommet att omarbetning nu görs för att förbättra situationen, om än det hade varit bättre att göra rätt från början. Problematiken kring hur ett företag konkret och i praktiken säkerställer att en produkt är RoHS-anpassad kvarstår dock.

stampFemtoceller är kompakta basstationer som används för att hantera ett mindre antal anslutningar. De har lyfts fram den senaste tiden som en möjlighet att förändra telekomindustrin. Ursprungligen sågs de som en produkt för hemmen och drivkraften var att förbättra täckningen inomhus liksom att minska belastningen på de vanliga basstationerna. Ytterligare argument för femtoceller var att de var ett sätt för mobiloperatörer att möta konkurrensen från tekniker som Voice-over-IP och wlan.

Att lägga ut både konstruktion och produktion på samma leverantör är mest kostnadseffektivt. Det tycker i alla fall tyska Kontron. I denna artikel ger vi ordet till företaget och låter det berätta ostört om sina förtjänster som medicinsk helhetsleverantör.

 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)