JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dålig träffsäkerhet i Mydatas screentryckare
UPPDATERAT: Brommaföretaget Mydata lanserade under buller och bång en helt ny typ av screentryckare på Productronicamässan i fjol. Istället för att använda en stencil så skjuter MY500 små lodkulor på mönsterkortet. Men precisionen har visat sig vara för dålig och det tar åtminstone ett halvår att åtgärda problemet.
– Det är inte helt onormalt att det dyker upp problem när man utvecklar ny teknik, säger Mårten Lundberg som är vd på Mydata.

Mer än så vill han inte säga utan hänvisar till Patrik Tigerschiöld som är vd på Skanditek som äger merparten av Mydata.

– Det är precis som det står i rapporten, vi har problem med stabiliteten. Eftersom vi kommunicerat till aktiemarknaden att vi skulle börja sälja maskinen måste vi gå ut och säga att det är en försening.

Patrik Tigerschiöld vill inte gå in på vad det är som spökar men han är inte orolig för att projektet ska bli en flopp.

– Risken är att vi inte klarar produktspecifikationen helt ut, inte att maskinen som sådan fallerar.

Mydata har idag ett tiotal maskiner ute hos kunder för utvärdering. Problemet med precisionen dök upp för ungefär två månader sedan.

– Det är klart vi är besvikna. Och det finns en besvikelse internt på Mydata också.

Tanken med MY500 är att få en flexibel och snabb screentryckare för korta serier som passar ihop med Mydatas monteringsmaskiner. Företaget har hållit på med utvecklingen under sex, sju år och de tre senaste åren har företaget investerat 100 miljoner kronor i projektet. Siffrorna kommer från börsnoterade Skanditek som är huvudägare i Mydata.

Mydata turnerar just nu runt om i Europa med den nya screentryckaren under devisen ”Rock the Process Tour”.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)