JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Standard för test av tenntrådar
Två nya standarder löser inte det problem med tenntrådar (Tin Whiskers) som uppkommer vid blyfri produktion. Men JP002 och JESD201, som tagits fram av Jedec och iNemi, ska åtminstone reducera riskerna.
– Även om det inte är möjligt att garantera att tin whiskers inte uppkommer när produkten används, så kan de förebyggande åtgärder som specificeras i JP002, tillsammans med de test- och acceptanskriterier som finns i JESD201, bilda hörnstenar i den trefaldiga strategin med förebyggande åtgärder, processkontroll och test som hjälper till att reducera riskerna med tin whiskers, säger Joe Smetana som är ordförande i iNemis grupp som arbetar med frågan.

Jedec, som är en branschorganisation för halvledarföretag, har tillsammans med iNemi, som är en förening som i första hand samlar elektroniktillverkare, tagit fram de två standarderna JP002 och JESD201 som kan laddas ner gratis från Jedecs hemsida.

JP002, med titeln ”Current Tin Whiskers Theory and Mitigation Practices Guideline, beskriver teorierna om hur tin whiskers uppkommer, varför de växer och vilka förebyggande åtgärder man kan vidta.

JESD201, med titeln “Environmental Acceptance Requirements for Tin Whisker Susceptibility of Tin and Tin Alloy Surface Finishes”, innehåller testmetoder och en beskrivning av hur man ska dokumentera testerna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)