JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AMD investerar 2,5 miljarder dollar i Dresden
Det har gått bra för processortillverkaren AMD den senaste tiden och företaget ska därför bygga ut sin fabrik i tyska Dresden för 2,5 miljarder dollar.
På en presskonferens idag bekräftade AMD:s vd Heqtor Ruiz de rykten som cirkulerat den senaste tiden om att företaget ska bygga ut produktionskapaciteten i Dresden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

AMD kommer att spendera 2,5 miljarder dollar under tre år på att uppgradera de två fabrikerna. Större delen av pengarna kommer att användas för att uppgradera den äldsta fabriken, kallad fab 30. Den fabriken byggs om för produktion på 300 mm-skivor vilket dubblera dess kapacitet. Fabriken kommer därefter att byta namn till fab 38.

Den andra fabriken, fab 36 som håller på att rampa upp produktionen, ska även den uppgraderas för att öka kapaciteten. AMD ska dessutom börja bygga ett tredje renrum i Dresden nästa år, enligt Reuters. Det ska användas för att avlasta de båda existerande fabrikerna.

Hur expansionen ska finansierat är inte klart och det finns inte heller några uppgifter om vilka subventioner delstaten Sachsen eller den tyska staten ställer upp med.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)