JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Via flaggar för flickor som fraggar i landet som aldrig laggar
Den senaste PR-kuppen från den taiwanesiska processor- och moderkortstillverkaren Via Technologies, är en tävling där priset består i en helgresa till Sverige för att lära sig spela dataspel. Endast det underrepresenterade könet kan tävla.
Domar- och senare även lärarkollegiet består av det Viasponsrade dataspelarlaget, eller ”klanen” som det heter, Girlz of destruction.

Klanens högkvarter, ”The Home of Chrome”, ligger i Sollentuna utanför Stockholm, eftersom Sverige enligt Via har ett av världens bästa bredbandsinfrastrukturer och därmed ultralåga pingtider vilket kan vara skillnaden mellan att fragga eller bli fraggad för en nätverkskrigare.

Klanen tränar fem timmar om dagen, spelade in 30 000 dollar förra året och anses enligt Via vara världens bästa tjejklan i spelet Quake 4.

Det hemliga vapnet är förstås Vias kretspaket under huven.

Tävlingen består i att skriva en välformulerad nominering för en tjejbekants räkning – varför behöver hon ett gamer bootcamp?

Utöver resa, logi och gratislektioner för vinnaren och en kamrat, ingår 250 dollar i fickpengar att spendera under en helg i the beautiful Stockholm.

Ordlista

fragga = döda
lagga = sacka efter
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)