JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USB rymmer 16 Gbyte
När konsumentelektronikmässan IFA slår upp dörrarna i Berlin i morgon lockar Toshiba med ett 16 Gbyte stor USB-minne baserat på flashteknik.
Konsumentprylar baserade på flashminnen är inget nytt. Däremot har lagringskapaciteten i dessa prylar skjutit i höjden. Och racet mot än högre höjder är ett faktum.

På IFA i Berlin säger sig Toshiba visa upp ett USB-minne , kallat TransMemory, som kan lagra hela 16 Gbyte. Minnespinne är en specialutgåva och företaget säger inget om hur många exemplar som kommer att tillverkas. Däremot ska det gå att köpa produkten via företagets online-shop, Shop 1048, lagom till jul. TransMemory väger 12 gram och är 81 x 20 x 8 mm stor.

I sammanhanget kan det vara kul att konstatera att Sandisk släppte en musikspelare i förra veckan som ska ta upp kampen mot Apples iPod. Sandisk-spelaren använder flashminne och kan lagra 8 Gbyte. Det går även att utöka minneskapaciteten med 2 Gbyte via en microSD-kortplats. Apples största flashbaserade iPod lagrar idag 4 Gbyte, men ryktet säger att det kommer en 12 Gbyte-variant under hösten.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)