JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Energimyndigheten informerar om EuP
I december ordnade Energimyndigheten en informationsdag om ekodesigndirektivet, EuP, i Stockholm. Nu går en uppdaterad version programmet i repris i Umeå den 18 maj och i Göteborg den 25 maj.
Den kostnadsfria informationsdagen vänder sig i första hand till företag, branschorganisationer och informationsspridare.

Under dagen får deltagarna reda på vilka beslut som hittills tagits och vad de innebär för producenter och konsumenter. Energimyndigheten kommer även att berätta om vad som är på gång framöver och besvara frågor.

Direktivet om ekodesign (2005/32/EC) antogs av EU i juli 2005 och införlivades i svensk lagstiftning den 1 maj 2008. För att få ned energiförbrukning tvingar lagen tillverkarna att ta hänsyn till energianvändning och andra miljöfaktorer redan när produkten designas.

Direktivet är ett så kallat ramdirektiv som inte innehåller några bindande krav för specifika produkter. Kraven på olika produktgrupper kommer därför efter hand och hittills har bland annat kontorsutrustning, digitalboxar, glödlampor och elmotorer fått kravspecifikationer. En produktgrupp måste ha en marknad på 200 000 enheter inom EU för att omfattas.

Komplett program och anmälan finns på http://www.energimyndigheten.se/sv/Foretag/Ekodesign/Hearings
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)