JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norstel ger inte upp
Rekonstruktionen av kiselkarbidföretaget Norstel fortsätter sannolikt i ytterligare i tre månader. Det menar rekonstruktör Magnus Nedstrand. Under sommaren har företaget tillverkat wafers som nu testas hos några utvalda kunder, någon extern investerare som kan skjuta till nödvändiga pengar har däremot inte avslöjats.
I början på juni var Norstels pengar definitivt slut. Därmed beslutades om en rekonstruktion som ska lägga all energi på att förbättra företagets finansiella ställning och pågå fram till den första september. Företaget behöver ett tillskott på 50 till 100 miljoner kronor får att nå positivt kassaflöda (se artikel ) och en förutsättning på lång sikt är att bredda ägarbilden.

Nu avslöjar rekonstruktör Magnus Nedstrand att han under nästa vecka planerar att begära att rekonstruktionstiden förlängs ytterligare tre månader. Som mest kan en rekonstruktion pågå i tolv månader.

– Läget är att man från bolaget sida tror att det går att lösa företagets likvida problem. Ägarna vill förlänga rekonstruktionstiden och min uppgift är att motivera företagets tekniska och ekonomiska överlevnadspotential, säger Magnus Nedstrand.

Det innebär att ägarna är beredda att skjuta till de pengar som krävs för ytterligare en rekonstruktionsperiod. Under den tiden hoppas Norstel få godkänt från den handfull kunder som just nu är i färd med att testar företagets kiselkarbidskivor som levererats under sommaren.

– I sommar har det gått väldigt bra med processen. Vi har producerat 3-tums wafers med väldigt hög kvalitet och väntar nu på respons från våra kunder, men det kommer att ta  lite tid. Vissa kunder vill ta fram halvledare och testa dem innan de kan uttala sig, säger Hasse Johansson som är styrelseordförande i Norstel.

I bästa fall räknar företaget med att feedback kommer under september-oktober.

– Kundernas respons är mycket avgörande för Norstels framtid, påpekar Hasse Johansson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)