JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mellanöstern tar LTE-ledning
Saudiarabien, Bahrain och Förenade Arabemiraten ser ut att bli de länder där LTE först anammas på bred front, enligt en rapport.
Teliasonera må vara först i världen med sina LTE-nät i Sverige och Norge, men ska man tro analytiker på Pyramid Research så är det på den arabiska halvön som tillväxten blir snabbast. Enligt en rapport väntas nära 12 procent av alla mobilabonnemang i Saudiarabien, Bahrain och Förenade Arabemiraten vara LTE år 2014, att jämföra med knappt 8 procent i Västeuropa.

– Orsaken är stor efterfrågan på datatjänster, att dessa ska vara mobila snarare än fasta, samtidigt som myndigheterna vill ha ökad konkurrens mellan operatörerna, säger analytikern Kerem Arsal på Pyramid Research till nyhetsbrevet Cellular News.

Enligt företaget ökade intäkterna från mobila datatjänster i Mellanöstern med 34 procent i fjol, att jämföra med 7 procent i Västeuropa. Bristen på fasta ledningar gör också mobil data till den enda möjligheten att använda Internet i stora delar av regionen.

Saudiarabien har en tradition av att vara pionjär inom mobilteknik. Landet var faktiskt först i världen med ett NMT-nät - den av Ericsson levererade utrustningen togs i drift i september 1981, en månad innan NMT kom igång i Sverige.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)