JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingen succé för Nokias Iphone-dödare
Nokia har bara sålt 100 000 exemplar av sin N900, den Linuxbestyckade handdator som skulle ta upp kampen med Apples Iphone.
Siffrorna kommer från analyshuset Gartner, som räknat på de fem första månaderna som N900 funnits på marknaden. Gartner säger att 50 000 exemplar såldes under sista kvartalet i fjol och att försäljningen därefter sjunkit. Som jämförelse sålde Apple 8,75 miljoner exemplar av Iphone under årets första kvartal.

N900 är Nokias första mobildator med LInuxvarianten Maemo. Med ordentlig datakraft, ett utdragbart tangentbord och pekskärm positionerades den, enligt Gartner, för att ta upp kampen med just Iphone. Men bortsett från ett antal teknikentusiaster har den inte fallit konsumenterna på läppen. En förklaring är att den är tämligen stor.

Nokia själv hävdar dock att N900 är en framgång. Alberto Torres på Nokia säger till Gartner att "försäljningen substantiellt överskridit förväntningarna". Nyhetsbrevet Fierce Wireless påpekar dock att Nokia aldrig uppger vare sig försäljningsmål eller försäljning av någon enskild modell.

Fierce Wireless påpekar också att N900 inte kan uppdateras med operativsystemet Meego, kombinationen av Maemo och Intels Moblin. Detta trots att Meego nyligen lanserades för netbook-datorer, och trots att N900 är den officiella utvecklingsplattformen för just Meego.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)