JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kapacitiv beröring funkar med våt handske

Kapacitiv beröring funkar med våt handske


Tidigare har det krävts induktiv teknik för att skapa frontpaneler i metall som klarar både väta och handskar. Nu lanserar Microchip vad företaget hävdar är den första och enda lösningen för industrin som ger kapacitiva touch-funktioner i metallpaneler.
Microchip har utvecklat kapacitiv och resistiv beröringsavkännande teknik flera år. Men senast på elektronikmässan Electronica, som gick av stapeln för 1,5 år sedan, lanserade företaget sin första lösning baserad på induktiv teknik just för att lösa problemet med att skapa frontpaneler i metall som klarar fukt och som kan hanteras av någon som bär handskar.

Nu har Microchip tagit nästa steg och lanserar en kapacitiv beröringsavkännande teknik som även kan användas i kombination med metallpaneler. Det är den enda kapacitiva tekniken i sitt slag som fungerar med handskar och i fuktig miljö, hävdar Microchip. Tekniken gör det även möjligt att skapa paneler som fungerar med blindskrift.

System för kapacitiv beröringsavkänning kan konstrueras kring Microchips styrktersfamilj PIC med 8, 16 eller 32 bitar. Information om hur man implementerar tekniken går att få från Microchips sajt (se länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)