JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Riskkapital till diabetesföretaget Brighter
Uppstartsföretaget Brighter i Kista tar hjälp av två veteraner från Radi Medical som går in med både kapital och eget arbete.
– Tack vare den här produkten kan diabetiker spara upp till 180 timmar per år som nu går åt till egenvård, sade Michael Frantzén till tidningen Nya Åland år 2007, samma år som han bildade Brighter tillsammans med Antonio Fonduca och Truls Sjöstedt.

Företaget har patentsökt en apparat som diabetespatienten kan använda för att både mäta insulinhalten i blodet och för att injicera insulinet. Apparaten ska vara lättanvänd, portabel och diskret. Idag får diabetespatieneter ta ett blodprov på sig själv och analysera det med ett portabelt instrument för att sedan ge sig själv en spruta med rätt dos insulin.

Exakt hur den nya apparaten fungerar vill dock Brighter inte avslöja.

Nu tar man alltså in två veteraner från medicinteknikföretaget Radi Medical, som såldes till St. Jude Medical för två miljarder kronor i december 2008. Den ena veteranen är Lasse Tenerz som var med och grundade Radi Medical. Den andra är Leif Smith som var ansvarig för Radi Medicals mikromekaniska trycksensor som används för att mäta trycket i hjärtats kranskärl.

Ingenting sägs om hur mycket pengar de satsar men tanken är att de också ska satsa arbetstid i företaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)