JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telekomhjälp till Pakistan
Hjälporganisationen Telecoms sans Frontieres har satt upp åtta kommunikationscentrum i Pakistan för att assistera andra hjälporganisationer i katastrofarbetet där, och ge drabbade människor en chans att kontakta släkt och vänner. Dessutom har Infineon donerat en miljon kronor.
Översvämningarna i Pakistan har enligt lokala myndigheter orsakat skador på telekomnäten för 22 miljoner dollar. Framför allt gäller det optiska fibernät och mobilmaster som förstörts. Att få igång näten igen väntas ta tid, inte minst eftersom många mobilbasstationer drivs av diesel, och vägarna som dieseln transporteras på är bortspolade.

För att avhjälpa bristen på kommunikation har organisationen Telecoms sans Frontieres - Telekom utan gränser - satt upp åtta bemannade mobila center, försedda med satellitkommunikation och GSM-mobiler, i katastrofområdet. Centren kommer att vara på plats i minst en månad och hjälpa biståndsorganisationer att koordinera sina arbeten likväl som erbjuda drabbade privatpersoner möjligheten att ringa nära och kära.

Centren sattes upp i måndags, och under de första två dagarna fick 945 familjer chans att ringa ett samtal. I många fall var detta första gången de fick den möjligheten, skriver Telecom sans Frontieres i ett pressmeddelande.

Samtidigt berättar det tyska halvledarbolaget Infineon att man donerat 100 000 euro, drygt en miljon kronor, till översvämningsoffren i Pakistan. Pengarna går via den tyska hjälporganisationen Aktion Deutschland Hilft, tyska Röda Korset och tyska Rädda Barnen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)