JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Exportpris till Scalado

Exportpris till Scalado

Skånska Scalado, som utvecklat teknik för bildhantering i mobiltelefoner, får idag motta priset Export Hermes, utdelat av Fonden för Exportutveckling.
"Scalado har genom innovativ patenterad programvara för bildbehandling och strategiska partnerskap blivit leverantör till flera av världens stora mobiltelfontillverkare." Så lyder juryns nominering för att tilldela Scalado årets Export Hermes.

Scalado, med bas i Lund, framhåller gärna att dess programvara finns i varannan nytillverkad kameramobil som produceras idag. Bland kunderna märks Samsung, LG, Motorola, Sony Ericsson och HTC. Företaget håller också på att bredda sig till andra kameratillverkare, och räknar där bland andra Aptina, Sony, NEC, Fujitsu och Omnivision till sina kunder. Scalado har även ett strategiskt partnerskap med mobilkretstillverkaren Qualcomm.

Export Hermes är ett ansett exportpris som delats ut av Fonden för Exportutveckling sedan 1981. Företag som kommer ifråga för priset ska ha en stabil och växande export till många länder under minst tre år, en genomtänkt marknadsföring och god lönsamhet. Priset består av en statyett - bilden - och ett diplom.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)