JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nordic Semi vinstvarnar efter produktionsproblem
Det norska halvledarbolaget Nordic Semiconductor säger att dess försäljning under tredje kvartalet blir lägre än beräknat. Anledningen är att dess foundry, taiwaneiska TSMC, inte kunnat leverera komponenter i den takt som krävts.
Nordic Semiconductor säger i ett pressmeddelande att försäljningen under tredje kvartalet i år väntas landa mellan 33 och 37 miljoner dollar, vilket är lägre än vad marknaden förväntat sig. Anledningen, enligt bolaget, är brist på kiselskivor. Den gör det omöjligt att uppfylla efterfrågan på företagets kretsar.

– Under det senaste året har efterfrågan på våra produkter haft en fantastisk ökning. Som konsekvens av denna ökning upplever vi nu leveranssvårigheter av en del nyckelhalvledare, säger vd Svenn-Tore Larsen i ett pressmeddelande.

Han tror också att bristen kommer att vara under de närmaste 6–12 månaderna, varefter ny produktionkapacitet väntas bli tillgänglig.

Enligt nyhetssajten eetimes.com är det TSMC som är boven i dramat. Sajten säger (länk) att Nordic använder en 180 nm rf-CMOS-process från TSMC, som foundryt belagt med produktion av kretsar för fordonselektronik i ett försök att ta marknadsandelar från IBM. Vilket drabbat mindre kunder, som Nordic Semiconductor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)