JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppdaterad mönsterkortsstandard
Nu finns revision H av branschorganisationen IPC:s standard A-600 ”Acceptanskrav för Mönsterkort” på svenska. Översättningen är gjord av Esbjörn Johansson i samarbete med Scanditron.
IPC-A-600H omfattar konventionella mönsterkort i FR4-material, flex, flex-rigid, metallbaskort och andra speciella mönsterkort såsom ytplana kort och mönsterkort med stansade hål.

I revision H har nya och utökade kapitel tillkommit, där bland annat överpläterade vior och fyllning av blinda och dolda vior är aktuella teknikområden för till exempel via i pad. Flex-avsnittet har också utökats med krav för böjmärken i flexmaterialet.

Standarden är på 152 sidor och består av ett stort antal exempelbilder och figurer i färg, som med kortfattad text beskriver olika typer av defekter och vad som är acceptabelt respektive underkänt för respektive klass.

Denna nya revision H har ett utökat antal färgbilder och grafik för att förtydliga kraven ytterligare. De flesta typer av avvikelser hos enkelsidiga, dubbelsidiga och flerlagerkort behandlas i IPC-A-600H, så detta dokument är med andra ord bra att ha till hands vid ankomstkontroll och avsyning, men är också ett värdefullt stöddokument för inköpare och konstruktörer.

IPC-A-600H-SE finns att köpa både som tryckt version och i digitalt format som PDF. Den kan köpas från Scanditron, direkt från IPC eller från auktoriserade IPC-distributörer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)