JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inget lyft för ST-Ericsson
Förlusterna fortsätter för det av ST Microelectronics och Ericsson samägda mobilplattformsbolaget ST-Ericsson. Senaste kvartalet slutade på minus 85 miljoner dollar, på omsättningen 565 miljoner dollar.
Trots sparprogram och lovande produkter lyckas ST-Ericsson inte lyfta sitt resultat. Det senaste kvartalet var förvisso bättre än det förra - omsättningen steg med fyra procent till 565 miljoner dollar och förlusten minskade från 118 till 85 miljoner dollar. Men jämfört med motsvarande kvartal i fjol har försäljningen minskat med 22 procent, och förlusten ökat med ett par miljoner dollar.

Företaget förklarar de måttligt goda siffrorna med att man är mitt inne i en förändring av produktportföljen, vilket påverkar resultatet. Konkurrensen i Kina för TD-SCDMA-produkterna uppges också vara hårdare än tidigare. Noterbart är dock att Edge- och 2G/Edge-plattformarna går bra.

Någon försäljningsökning för det fjärde kvartalet tror företaget inte på - omsättningen väntas vara i nivå med det tredje. Vd Gilles Delfassy medger att förändringen av produktportföljen kommer att ta mer tid, men andas likväl optimism inför framtiden:

– Vi gör tydliga framsteg med vår produktportfölj. Smartmobilplattformen U8500 är på spåret och har nått alla mål vi satt upp med kunder. Och det nyligen presenterade tvåchipsmodemet för HSPA+ 21 Mbit/s väntas dyka upp i kommersiella enheter tidigt 2011, säger han i en press release.

Företaget börjar dock få ont om kontanter. I kassan fanns bara 39 miljoner dollar i slutet av kvartalet, att jämföra med 43 miljoner dollar i slutet av förra. Under kvartalet sålde man utestående kundfordringar för 179 miljoner dollar för att bättra på likviditeten.

Besparingsplanerna löper förvisso på som avsett, men har ännu bara gett begränsad effekt. Under kvartalet uppger företaget att 19 miljoner dollar sparats tack vare sparprogrammen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)