JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tunna marginaler för Prevas
Konsultföretaget Prevas redovisar ett kvartal där omsättningen minskat något och den måttliga vinsten från motsvarande kvartal i fjol förbytts i en liten förlust.
Det senaste kvartalet resulterade i en försäljning på 106 miljoner kronor, ner från 110 miljoner motsvarande kvartal i fjol, och ett resultat efter skatt på minus 0,9 miljoner, ner från plus 1,3 miljoner i fjol.

På helåret ser det dock aningen bättre ut. Omsättningen de första nio månaderna har förvisso minskat från 390 till 371 miljoner kronor, men nollresultatet från fjolårets första nio månader har i år bytts mot en vinst på 4,3 miljoner efter skatt.

Aningen oroande är dock att de likvida medlen halverats, från 12,6 till 5,9 miljoner kronor. Med så låga marginaler och så liten kassa torde rörelseutrymmet vara klart begränsat.

Vd Mats Lundberg understryker i rapporten att företaget ser en fortsatt stabilisering av marknaden i Norden, stärkt orderingång och högre priser. Företaget har investerat genom att etablera sig i Gävle, Borlänge och Oslo.

Lundberg framhåller också goda kundbetyg - 8,4 på en skala mellan 1 och 10 - samt en leveranssäkerhet på 96 procent.

En del av problemen återfinns i Danmark, där man genomför en omstrukturering som företaget bedömer som nödvändig för framtida tillväxt. Lönsamheten i Sverige och Norge betecknas som stabil.

– Vi vidhåller vad vi tidigare har kommunicerat, att 2010 som helhet kommer att vara ett år med pressade marginaler, säger Mats Lundberg i kvartalskommunikén.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)