JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson drar ifrån Nokia-Siemens
Ericsson har lyckats bättre i Kina än ärkerivalen Nokia-Siemens, och varit duktigare på att skära kostnader. Den stora Nortelaffären har också varit lyckosam, och ökat marknadsandelarna i USA.
Efter en analys av senaste rapporterna från Ericsson och Nokia-Siemens är slutsatsen klar - Ericsson fortsätter att dra ifrån konkurrenten på flera områden. Det skriver nyhetssajten Icenews.

Förvisso har båda bolagen drabbats av komponentbristen, vilket slagit extra hårt mot de senaste produkterna som också har de högsta marginalerna. Likväl minskade Nokia-Siemens leveranser till Kina med 7 procent under de senaste tolv månaderna, medan Ericsson ökade sin försäljning i Kina och sydöstra Asien med 24 procent under samma period.

Ericsson var tidigt ute med sparpaket, och har minskat sin personalstyrka rejält. Nokia ligger steget efter här, och har nyligen aviserat att man ska skära bort ytterligare 1800 personer, varav de flesta från de 7400 anställda i Finland. När Nokia och Siemens slog ihop sina påsar inom mobil infrastruktur hade Nokia runt 9000 anställda i Finland som sysslade med detta område.

Ericssons köp av ett flertal verksamheter från kanadensiska Nortel förra sommaren har också varit lyckosamt, skriver Icenews. Försäljningen har ökat rejält jämfört med hur det såg ut då verksamheterna låg i separata bolag, vilket förstås fått till följd att Ericssons marknadsandelar i Nordamerika ökat kraftigt.

Analysen säger dock ingenting om Huawei, numera Ericssons värste konkurrent. Huawei är privatägt och lämnar inte ifrån sig några kvartalsrapporter.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)