JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PTS ska utreda IPv6
IT-minister Anna-Karin Hatt har gett Post- och Telestyrelsen i uppdrag att utreda hur offentliga organisationer ska kunna införa IPv6, nästa version av Internetprotokollet.
Att det är ont om Internetadresser med det nuvarande Internetprotokollet IPv4, och att nästa version IPv6 kan råda bot på det problemet har varit känt länge. Men exakt hur övergången ska gå till är långt ifrån klart.

Regeringen har därför gett PTS i uppdrag att beskriva hur IPv6 kan införas på myndigheter och andra offentliga organisationer, och då beakta frågor som tillgänglighet, säkerhet och ekonomi. Resultatet av utredningen ska bli ett stöd för offentlig sektor i införandet av IPv6.

Tidigare i höstas tog regeringens så kallade E-delegation fram en övergripande vägledning för detta. Men enligt regeringen behöver den kompletteras med mer konkreta beskrivningar för hur myndigheter ska gå tillväga för att göra e-tjänster tillgängliga med IPv6.

Enligt IT-ministern dröjer det inte länge innan alla svenskar är uppkopplade enbart med IPv6.

– Statlig förvaltning bör föregå med gott exempel och dela med sig av sina erfarenheter. Det är därför viktigt att vi inhämta erfarenheter och kunskap från offentliga och privata organisationer som redan infört IPv6, säger Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)