JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor köper in sig i öppenkod
EDA-jätten Mentor Graphics har köpt större delen av Codesourcery, ett amerikanskt företag känt för sina GNU-baserade öppenkodsverktyg.
Med köpet hävdar Mentor att man ”bekräftar sitt stöd till framtiden för öppen källkod” för inbyggda system. Köpet är företagets andra i nischen på kort tid – i fjol förvärvades Linux- och Androidexperten Embedded Alley.

– Vi anser att framtiden för utveckling av inbyggda system hänger på en bred tillgänglighet av öppen kod och tillhörande verktyg. Vi utökar nu vår styrka inom öppen mjukvara. Vår position som oberoende verktygsleverantör gör att vi kan arbeta nära leverantörer av hårdvaru-IP och system på kisel, liksom med de bredare mjukvaruleverantörerna, kommenterar Glenn Perry, chef för Mentor Graphics division för inbyggd mjukvara, i en pressrelease.

– Mentor ger oss resurser att skapa bättre, mer kraftfulla verktyg som gör det lättare att utveckla mjukvara för inbyggda system, konstaterar Mark Mitchell, vd på Codesourcery och blivande ansvarig för inbyggnadsverktyg på Mentor.

Codesourcery har främst gjort sig känd för utvecklingsmiljön Sourcery G++, avsedd för GNU-baserade verktyg. Men man har även tagit fram ett antal mer nischade produkter, som signal- och bildbehandlingsverktyget Sourcery VSIPL++.

Företagets produkter stöder bland annat processorer från Arm, Freescale, Mips och Texas Instruments.

Någon köpesumma har inte offentliggjorts, inte heller någon uppgift om hur många anställda som följer med i köpet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)