JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note bromsar förlusterna
Trots en stark avslutning på fjolåret tvingas kontraktstillverkaren Note redovisa en förlust efter skatt på 62 miljoner kronor för 2010. Omsättningen landade på 1210 miljoner kronor vilket är tio miljoner kronor mer än året innan.
2010 var ett turbulent år för Note. Företaget lade ner fabrikerna i Skänninge och i Tauragé i Litauen. Dessutom avvecklades inköpsverksamheten i Gdansk. Kostnaden för dessa åtgärder och andra utgifter av engångskaraktär uppgick till 47 miljoner kronor.

Under fjolåret fyllde företaget också på kassan via en emission till aktieägarna som inbringade 87 miljoner kronor.

Dessutom knoppades verksamheten inom cad och komponentdatabasen Notefied av i ett separat bolag kallat Dynamic Precision (länk). Note kvarstår med en ägarandel på 10 procent.

Företaget avslutade året med att sälja den hälftenägda fabriken i Krakow till samarbetspartnern Zibigniew Fidelus (länk).

I juli fick företaget också en ny vd. Peter Laveson rekryterades från investmentbolaget Öresund som blev ny huvudägare under året (länk).

Peter Laveson ger ingen prognos för 2011 utan nöjer sig med att konstatera att efterfrågan är fortsatt god men att det besvärliga läget på världsmarknaden för komponenter gör volym- och lagerutvecklingen svår att bedöma.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)