JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gott om jobb för ex-Nokianer
De 1000 personer som förlorar jobbet då Nokia lägger ner sitt utvecklingsbolag i Danmark har stora möjligheter att få jobb i Skåne, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
När Nokia nu ska minska sin personal med 7000 personer (länk) drabbas bland annat utvecklingsbolaget i Köpenhamn, som har omkring 1000 anställda varav 600 ingenjörer. En rundringning som nyhetsbrevet Rapidus gjort visar att dessa ingenjörer har goda möjligheter till nya jobb, varav de flesta dock kräver villighet att pendla över Öresundsbron.

RIM (Research in Motion), Cybercom, Huawei, Sony Ericsson och Mobile Heights är några av de företag som är intresserade av att rekrytera personer med Nokiabakgrund.

RIM, som nyligen köpte skånska mobilbildbehandlingsspecialisten TAT, The Astonishing Tribe, räknar med att rekrytera flera av de friställda Nokiaingenjörerna. Företaget planerar att anställa 50 personer i år och är främst ute efter mjukvaruutvecklare och erfarna projektledare.

Konsultföretaget Cybercom har visserligen haft Nokia som viktig kund, men räknar ändå med att öka personalstyrkan i Öresundsregionen. 

– Vi för redan diskussioner med ett antal kunder där vi skulle behöva förstärka med kompetens i form av personal som lämnar Nokia, säger vd Patrik Boman till Rapidus.

Huawei letar främst efter företag med hårdvarukompetens, och utvecklingschefen Urban Fagerstedt säger sig vara villig att rekrytera från Nokia om den kunskapen finns där.

Joakim Nelson, ordförande för teknikklustret Mobile Heights pekar också på möjligheten för de drabbade att dra igång egna mobilinriktade småbolag utifrån sin kompetens, skriver Rapidus.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)