JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Robotdalen och Elmia blir partners
Innovationsklustret Robotdalen ska medverka på mässarrangören Elmias arrangemang, och tvärtom. Parterna understryker att samarbetet är långsiktigt.
I maj nästa år kommer Robotdalen att visa upp robottillämpningar på mässan Elmia Automation 2012. Det markerar inledningen på ett samarbete mellan Elmia/Iautomation och Robotdalen.

Utöver robotuppvisningen kommer parterna på mässan i sommar att göra ett samarbete kring skräddarsydda affärsmöten och matchmaking. Syftet är att koppla samman industrin med den kunskap som finns hos automationsföretagen.

– Tillsammans kommer vi att nå en betydligt större publik vilket är grundtanken till vårt samarbete. Vi har olika styrkor men samma målsättning, vilket brukar vara en lyckosam kombination, säger Lennart Karlsson på Robotdalen.

– Vi kommer under de kommande åren att bygga upp gemensamma aktiviteter för att stärka svensk tillverkningsindustris användning av automation, säger Peter Scott, affärsområdeschef på Elmia.

Robotics Innovation Challenge ska kopplas till skräddarsydda affärsmöten på Elmia Automation vartannat år. Och i mellanåren ska man arrangera samma program i Mälardalsregionen.

– Vi kommer helt enkelt att gå in i varandras verksamheter på plats, säger Peter Scott.

Samarbetet annonserades när underleverantörsmässan Elmia Subcontractor startade i Jönköping idag.

– Det var naturligt, eftersom den svenska tillverkningsindustrin i allmänhet och underleverantörsföretagen i synnerhet är stora användare av automationslösningar och med dessa kan höja sin konkurrensförmåga, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Robotdalen och Iautomation beskriver sig själva som ”två av marknadens mest innovativa aktörer i arbetet för ökad automatisering i svensk tillverkningsindustri”. Iautomation är ett koncept utvecklat av Elmia och alliansen Svenska Automationsgruppen (SAG).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)