JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. New York satsar 2 miljarder dollar på teknikcampus

New York satsar 2 miljarder dollar på teknikcampus

Staden New York vill öka antalet ingenjörer och uppstartsföretag i regionen och satsar därför 2 miljarder dollar på ett nytt universitet placerat på ön Roosevelt Island, strax öster om själva stadskärnan. Den vetenskapliga kvaliteten garanteras av amerikanska Cornell och israeliska Technion.
– Budskapet som vi sänder ut är: se upp Silicon Valley, se upp Boston, New York kommer inte att vara sämre än någon annan, säger senator Charles E. Schumer i ett pressmeddelande.

För att komma dit planerar New York att skapa ett nytt campus för 2500 studenter och 280 lärare på ön Roosevelt Island. Planen är att öka antalet ingenjörer och doktorer som examineras i området med 70 procent när det är i fullt sving år 2043.

Det nya universitet startar dock redan nästa år, till att börja med får det hålla till i tillfälliga lokaler. Först 2017 kommer den första byggetappen att vara klar för inflyttning.

Bland annat kommer det att examineras ingenjörer i datorvetenskap, elektro- och elektronikingenjörer, liksom i informationsvetenskap.

Dessutom skapas en fond med 150 miljoner dollar för att hjälpa uppstartsföretag att komma igång.

Satsningen kommer bara några månader efter det att ett konsortium lett av IBM och Intel annonserade en satsning på 4,4 miljarder dollar på en forsknings- och produktionsanläggning i Albany i staten New York, där delstaten också bidrar med 400 miljoner dollar (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)