JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsoft lämnar CES
När elektronikmässan CES går av stapeln i Las Vegas strax efter årsskiftet ställer Microsoft ut för sista gången. Likaså är det sista gången företagets vd håller öppningstalet. Ericsson firar dock med att hämta ytterligare en Emmy på mässan
Mässan CES – Consumer Electronics Show – som går av stapeln den 9 januari nästa gång tappar en av sina riktigt stora supportrar. Det framkom igår när Microsoft meddelade att den kommande mässan blir den sista för företaget som utställare. Likaså blir det sista gången företagets vd håller öppningstalet för mässan, en 14 år gammal tradition som startade med Bill Gates och sedan gått över till Steve Ballmer.

– Vi kommer inte att delta på CES-mässan i framtiden eftersom våra kommande produktlanseringar inte ligger i fas med mässan, skriver Microsofts kommunikationschef, Frank Shaw på företagets blogg (se länk).

För Ericsson blir den kommande mässan istället en höjdpunkt då företagets vd Hans Vestberg kommer att ta emot företagets tredje Emmystatyett genom tiderna och därefter håller ett av huvudtalen. Emmy är den amerikanska tv-branschens finaste pris och Ericsson belönas denna gång för att ha utvecklat teknik som gör att analoga tv-skärmar i formatet 4:3 utan problem eller försämring kan hantera modern film i formatet 16:9 (se länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)