JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stabilt av Note
Kontraktstillverkaren Note tappade visserligen 12 procent i omsättning under kvartal ett i år, men lyckas ändå förbättra både rörelsemarginalen och resultatet på sista raden.
Note redovisar en omsättning på 274,7 miljoner kronor för årets tre första månader vilket kan jämföras med samma period i fjol då omsättningen landade på 311,8. Rörelsemarginalen ökade trots det från 3,9 procent i fjol till 4,0 procent i år. På sista raden, efter skatt, blev vinsten 7,1 miljoner kronor. I fjol stannade den på 5,9 miljoner kronor.

I en kommentar till kvartalsrapporten skriver företagets vd Peter Laveson:
Vi har stor ödmjukhet inför den kommande marknadsutvecklingen och våra kunders framtidsplaner. Vi ser fortsatt goda möjligheter att utveckla vår affär och våra övergripande prioriteringar för 2012 ligger fast:
• Öka marknadsandelarna – med vår hittills uppnådda förbättrade kostnadsstruktur och med stöd av vårt löpande förbättringsarbete, ser vi möjligheter att få ännu högre utväxling på våra goda kundrelationer och förmågor.

•Fortsatta kostnadsbesparingar – vi ser ständigt över vår effektivitet för att säkerställa bästa möjliga kostnadsstruktur baserat på marknadens förutsättningar.

•Förbättringar av kvalitet och leveransprecision – även om vi redan nu sannolikt ligger i toppen inom vårt marknadssegment lägger vi stor vikt vid att fortlöpande förbättra kvaliteten och leveransprecisionen till våra kunder.

•Rörelsekapital – vi har stort fokus på åtgärder som effektiviserar vårt rörelsekapitalutnyttjande och som stärker vår likviditet. På så vis reducerar vi även riskerna i vår affär.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)