JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung investerar tungt i Texas
Konsumentelektronik- och halvledarjätten Samsung uppgraderar sin halvledarfabrik i Austin, Texas, för fyra miljarder dollar. Investeringen uppges vara den enskilt största av ett utländskt företag i Texas.
Apple och Samsung stämmer varandra på löpande band för patentintrång och kopiering. Men när det kommer till innehållet i produkterna är Samsung hovleverantör till Apple både vad gäller logikkretsar och minnen. Dessutom har Samsung seglat upp som etta vad gäller smartmobiler. Tillsammans sålde de två företagen 168 million smartmobiler under årets andra kvartal.

För att öka kapaciteten investerar Samsung fyra miljarder dollar det närmaste året på att uppgradera sin fabrik i Austin. Fabriken, som startade 1996, tillverkade ursprungligen flashminnen men de senaste årens expansion har adderat kapacitet för logikkretsar, och än mer blir det med den investering som annonserades idag.

Totalt har Samsung investerat runt 13 miljarder dollar i fabriken, som är den enda av företagets halvledarfabriker som inte ligger Korea.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)