JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple leder app-kriget
Apple rapporterar att man nu passerat 50 miljarder nedladdade appar från Apple Appstore.  Men konkurrenten Google/Android har häng på Apple med 48 miljarder installerade Android-appar.
Apples appbutik öppnade för snart fem år sedan efter lanseringen av app- och pekskärmsmobilen Iphone. Det blev en omedelbar succé och efter tre år kunde man räkna in totalt 10 miljarder nedladdningar.

Sedan har det gått med rasande fart i takt med att försäljningen av den smarta mobilen Iphone och surfplattan Ipad dragit iväg.

På mindre än två år har ytterligare 30 miljarder Apple-appar laddats ned och häromdagen kunde Apple meddela på sin sajt att man passerat 50 miljarder nedladdningar sedan starten i början av juli 2008.

Google, som står bakom operativsystemet Android, var inte sen med att rapportera nedladdningssiffrorna för Android-appar.

I onsdags berättade Googles mobilchef Sundar Pichai på en utvecklarkonferens att det nu finns 900 miljoner aktiva Androidmobiler i världen och att det har laddats ned 48 miljarder Android-appar sedan Android lanserades för drygt fyra år sedan.

Apple må leda "tävlingen" om antalet nedladdade appar men när det kommer till marknadsandelar för operativsystem leder Android stort.

Enligt senaste marknadsstatistiken från analysföretaget Gartner såldes det fyra gånger så många Androidmobiler som Iphonemobiler under första kvartalet i år.

Medan Apple är ensam om att använda Apple IOS bygger alla andra mobiltillverkare, utom Nokia, sina smarta mobiler runt Googles operativsystem.

Största tillverkaren av smarta mobiler med Android är världsettan Samsung, medan världstvåan Nokia bygger sina smarta mobilen runt Microsofts operativsystem Windows.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)