JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elsip tar rygg på Arm

Elsip tar rygg på Arm

KTH-avknoppningen Elsip, som utvecklat en IP-kärna som avlastar ­processorer med många ­kärnor från den besvärliga minneshanteringen, går med i Arm Connected Community, processorutvecklaren Arms ekosystem.
– Vi tror att många Armanvändare kan dra nytta av Elsips IP-kärna i allt från FPGA:er till systemkretsar med många kärnor. Arm Connected Community är en bra möjlighet för oss att få ut vårt budskap och att träffa nya kunder och samarbetspartners. Vi ser fram emot att vara en del av Arms ekosystem, säger Adam Edström som är Elsips vd och tidigare var redaktör på Elektroniktidningen.

Företaget, som grundades 2011, saluför en IP-konstruktion kallad DME (Data Management Engine) som avlastar cpu:erna och dessutom är osynlig för programvaran. Varje cpu-kärnas cacheminne kopplas till ett eget litet DME-block på ner till 31 000 grindar, som sköter kommunikation både med det lokala minnet och med övriga cpu-kärnor på kretsen. DME-blocket upprätthåller cachekoherens mellan kärnorna.

–  Den ger fördelar från runt åtta kärnor och uppåt och tekniken är skalbar till tusentals processorkärnor, säger Adam Edström.

IP-blocket finns som syntetiserbar HDL-kod och i en högnivåmodell i form av C++.

Läs mer om Elsip här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)