JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Congatec hos Tritech
Inbyggnadskonsulten Tritech har skrivit avtal med den tyska kortleverantören Congatec. Tritech ska designa in korten i sina nyckelfärdiga lösningen men också fungera som distributör.
– Congatec är ett duktigt företag som är drivande inom COM-moduler och Q7 och den första kortleverantören vi skriver avtal med, men vi har fler leverantörer på gång, säger Jörgen Carlsson.

Han rekryterades i slutet av mars för att tillsammans med Patrik Björklund få fart på inbyggnadskonsulten Tritechs nya affärsområde för nyckelfärdig lösningar baserade på standardiserade inbyggnadskort (länk).

Företaget utvecklar sedan många år lösningar och produkter från komponentnivå men vill bredda verksamheten med systemlösningar där man använder standardplattformar (COTS) från två, tre nyckelleverantörer inklusive Congatec.

Plattformarna kompletteras med applikationsspecifik hårdvara, mjukvara och mekanik till en komplett lösning. Tritech har också samarbete med ett par kontraktstillverkare och kan därför erbjuda tillverkning i Sverige eller i ett lågkostnadsland.

– Tritech har en erkänd förmåga att utveckla bärarkort och andra lösningar till den nordiska industrimarknaden. Med hjälp av Tritech får vi mycket större möjligheter att vara allierade i tekniskt krävande men mycket spännande projekt, säger Bernd Hacker, försäljnings- och marknadsdirektör hos Congatec.

Congatec finns sedan tidigare hos Avnet och Prevas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)