JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia hänger på phablet-tåget
Samsung Galaxy Note 2, Huawei Ascend Mate, LG Optimus G Pro och ZTE Grand Memo dominerar marknaden för phablets - smarta mobiler med skärmar över 5 tum. Nu ryktas det att Nokia hänger på tåget.
I januari, i samband med CES-mässan i Las Vegas, spådde analysföretaget IHS att försäljningen av phablets, hybriden av phone och tablet, kommer att fördubblas i år till över 60 miljoner enheter.

Den vanligtvis välunderrättade taiwanesiska sajten Digitimes har uppgifter om att Nokia kommer med sin första 6-tums (eller större) smartphone nästa år.

Och Huawei är redan på väg med en större phablet än den 6,1-tums Ascend Mate som redan finns på marknaden. Ryktet säger 6,5 tum för Huaweis nästa phablet.

Phablets är mobiltillverkarnas svar på de populära surfplattorna med 7-tumsskärmar. Surfplattorna är i första hand är ett hot mot pc-industrin men påverkar också mobilmarknaden.

Bilden ovan visar fondanalysföretaget Morningstars analyschef Jonas Lindmark, som var tidigt ute med sin phablet och som glatt demonstrerade den för undertecknad reporter redan för två år sedan.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)