JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk optronik ser möjligheter i Europa

Svensk optronik ser möjligheter i Europa

Skellefteåbaserade Optronic har öppnat ett kontor i München tillsammans med systerbolaget Fotonic. Tanken är att rida på den ökande efterfrågan på optisk avbildning med 3D-kameror.
– Vi ser en stor potential för tekniken och var tidiga med att bygga upp kunnande kring utveckling och tillverkning av den här typen av sensorer, säger Optronics vd i ett pressmeddelande.

Företagen har rekryterat Asim Muhammad från samarbetspartnern Panasonic för att driva kontoret i München.

Optronic är ett konsultbolag specialiserat på optronik men företaget har också en egen fabrik för tillverkning av optronikprodukter.

Systerföretaget Fotonic utvecklar optiska system som används för att skapa tredimensionella avbildningar. Tekniken kallas ofta Time-of-flight (TOF) och bygger på att man mäter tiden det tar från det att ljuset skickas ut till dess att det reflekterade ljuset kommit tillbaka.

Den senaste produkten har stora likheter med Microsofts Kincet, den kameramodul som gör det möjligt att styra Xbox med gester.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)